Beachvolleybal wordt gespeeld op een ondergrond van zand. Het belangrijkste verschil met zaalvolleybal is dat een team minder spelers kent: in internationale wedstrijden twee, maar op lager niveau kan dit ook drie of vier zijn.

n

Belangrijke afwijkende spelregels ten opzichte van zaalvolleybal zijn:

Feiten
Er zijn geen vaste posities voor spelers in het veld
De bal is zwaarder en zachter.
Het veld meet 8 bij 16 meter.
Er is geen middenlijn; er kan dus ook geen lijnfout worden gemaakt door het overschrijden van deze lijn, al mag de tegenstander geen hinder ondervinden als de speler onder het net doorkomt.
Belijning wordt gemaakt door het spannen van touwen; een bal is 'in' als de (afdruk van de) bal de lijn raakt.

Techniek (voor al deze punten geldt dat hier op lager niveau door scheidsrechters vrijwel niet voor gefloten wordt)
Bij het bovenhands spelen van de bal hoeft er geen kort contact te zijn, wel moet de bal loodrecht op de schouderlijn worden gespeeld en mag dus niet zijdelijngs worden weggespeeld.
Na het bovenhands spelen mag de bal geen draaiende beweging vertonen, d.w.z. niet meer dan één volledige omwenteling maken.
Als een bal naar de overzijde wordt gespeeld mag er geen zacht/lang contact zijn. Dit wordt ook wel hard contact genoemd. Vormen hiervan zijn een (harde) aanval, onderhandse techniek of knokkel. Eigenlijk alle varianten waar niet met de vingers sturing aan de bal kan worden gegeven.
Voor een bal die opgevangen wordt vanaf de overzijde geldt vrijwel hetzelfde; hard contact of een perfecte bovenhandse techniek. (richting van de bal loodrecht vanaf de schouderlijn.)

Regels
Een blok geldt als een contact, hierna mag de bal nog maar 2 keer worden aangeraakt alvorens over het net gespeeld te worden.
De bal mag na een blok door de blokkeerder nogmaals worden gespeeld. Dit wordt geteld als 2 contacten.
Het spel bestaat uit maximaal 3 sets, set 1 en 2 gaan tot 21 punten, set 3 gaat tot 15 punten. Alleen met 2 punten verschil kan de set gewonnen worden.
Na iedere zeven gespeelde punten wordt van speelhelft gewisseld om voordeel van zon of wind te voorkomen.

Internationaal
In 1996 is beachvolleybal een Olympische sport geworden. Sinds 1997 worden door de FIVB om de twee jaar wereldkampioenschappen beachvolleybal georganiseerd.

Tarieven

Beachvolleyball arrangementen ( ayers rock )
2,5 uur beachvolleballen in een toernooivorm. Wij zorgen voor het schema. Dit is inclusief 2 consumpties p.p. en snacks in de pauze. 

Ayers rock  0 tot 25 personen  €16,- p.p.
Ayers rock  26 tot 100 personen €15,- p.p.
Ayers rock 100 personen en meer €14,- p.p.

Beachvolleybal

links over ons contact route foto's
Meer informatie
of
Direct boeken?
Vraag het direct aan

Vind ons leuk op Facebook en deel uw ervaring Facebook