Bij Binn'npret in Groningen kan ook footvolley gespeeld worden. Deze beachsport in opkomst verleent haar bekendheid voornamelijk van het jaarlijkse footvolley viptoernooi op Aruba. Op deze exotische locatie komen bekende Nederlandse voetballers bijeen om hun footvolley kunsten te vertonen.

n

Buiten dit evenement zijn er een groeiend aantal spelers die footvolley serieus beoefenen. het footvolley vindt zijn oorsprong op de stranden van brazilië. de sport is dit land ook enorm populair. in europa is de sport nog vrij jong in vergelijking met andere sporten.

Filmpje van een Internationaal toernooi dat jaarlijks bij Binn'npret georganiseerd wordt.

Officieel wordt footvolley gespeeld tussen twee teams van 2 personen. maar je kunt natuurlijk ook 3 tegen 3 of 5 tegen 5 spelen. bij footvolley mag je alle lichaamsdelen gebruiken, behalve je armen en handen. verder mag je tijdens de rally het net niet aanraken. wel mogen de spelers onder het net over de lijn van het speelvak van de tegenstander komen mits zij deze niet hinderen. het spel begint met de service vanaf de grond van achter de achterlijn. je mag met het zand een hoopje maken om daar vanaf te serveren met je voet. de bal mag de netband bij het serveren en tijdens de ralley raken. de ontvangende partij mag de bal in maximaal drie balcontacten terugspelen. je mag de bal maar één keer raken. de bal voor jezelf 'hooghouden' is bijvoorbeeld niet toegestaan. de ontvangende partij vangt de bal veelal met de borst op. gebleken is dat je met de borst de meeste controle over de bal hebt. de tweede bal, oftewel de set-up, wordt indien mogelijk ook met de borst gespeeld. je mag natuurlijk ook met andere ledematen de bal opzetten. de set-up dient zodanig gespeelt te worden dat er een goede mogelijkheid tot aanvallen ontstaat. aanvallen doe je zo veel mogelijk met je hoofd, omdat je de bal dan op zijn hoogst speelt. je maakt een punt als de bal op de helft van de tegenstander binnen de lijnen op de grond komt of als de tegenstander de bal niet op jouw helft krijgt. win je het punt, dan mag je blijven serveren. zo niet, dan is de tegenstander aan de beurt.

de puntentelling is volgens het rallypoint-systeem. dat wil zeggen, bij iedere rally staat er een punt op het spel, ongeacht of je nu serveert of niet. wie het eerst vijftien punten maakt, wint de set.

sinds enkele jaren wordt er regelmatig gefootvolleyed in binn'npret in Groningen. een aantal door binn'npret gesponsorde teams uit Groningen timmeren nationaal aardig aan de weg. speciale vermelding verdient het team drenth/ wachtmeester, die naast enkele nationale successen, ook in europa met de besten mee kunnen.

er wordt vrijwel iedere dinsdag getraind. kom gerust eens langs om een kijkje nemen of je verder te laten informeren. je kunt ook kijken op www.footvolleygroningen.nl of www.footvolley.nl.

Footvolley in Groningen

links over ons contact route foto's
Meer informatie
of
Direct boeken?
Vraag het direct aan

Vind ons leuk op Facebook en deel uw ervaring Facebook

Buffet

Buffet

Mexicaans buffet

Binnenpret

Binnenpret

Logo Binnenpret

Origins

Origins

Dance party

Hot showers

Hot showers

Bar gedeelte

Foto bar

Foto bar

Bar gedeelte

Eten op het strand.

Eten op het strand.

Eten op het strand.

Bus

Bus

Eigen bus vervoer op aanvraag

Bubble soccer

Bubble soccer

Bossabal

Bossabal

Katabal

Katabal

binnn pret veldbeachvolleybal balkinder wapenoriginsoverzicht hoornse meer netenspeedsoccerkinderfeest limbo